prev prev

8 leuke tips voor onderweg

website2.jpg

De zomervakantie is in aantocht. Greenport Bikeway is niet alleen geschikt voor werknemers om van en naar het werk te fietsen, maar ook een ware hotspot als het gaat om recreatief vermaak.

Daarom hebben we 8 routetips voor als u Greenport Bikeway als toerist wilt ervaren! Allen gelegen aan Greenport Bikeway of binnen een straal van 500 meter van de route.

Tip 1: Staatsie 1866  
Een perfect start- of eindpunt van je route: Staatsie 1866. Een gezellige plek om te ontbijten, lunchen, high teaen of gewoon onderweg iets te drinken. 

Tip 2: Floriadeterrein
In 2012 vond de Floriade plaats in Venlo. Wat rest is een prachtig terrein met mooi aangelegde bloemperken en bospaden, dat dagelijks open is en waar bezoekers kunnen wandelen en fietsen. Het terrein staat direct in verbinding met Greenport Bikeway en er liggen enkele wandelknooppunten op het park zodat u een gerichte route kunt wandelen. De wandelkaart “Venlo Westmaas” is te koop in de webshop van Liefde voor Limburg of via VVV kantoren.

Tip 3: Natuur en rust
Greenport Bikeway kent een oase van rust en natuur. Afhankelijk van de fietsrichting ervaart u onderweg tot of vanaf Venlo vooral natuur. Denk hierbij aan de eeuwenoude Molenbeek nabij Station Horst, het plukbos halverwege de route net voor/na het Floriadeterrein of de boomknotsen die de natuurlijke route vormen voor de dassen. 

Tip 4: Tradeports
Op enige afstand van de route wordt er volop gebouwd aan de tradeports met als doel: stabiele welvaart, toegepaste kennis, werkgelegenheid en economische groei realiseren. De tradeports vormen daardoor een imposante logistieke hotspot. Een kijkje waard.  

Tip 5: Knooppuntroutes
Greenport Bikeway is omgeven door maar liefst 10 knooppuntroutes, waar u onderweg op kunt inhaken. Dus wilt u verder fietsen dan het 30 kilometer lange rondje Greenport Bikeway, kies dan een uitvalsweg via de Knooppunten. 

Tip 6: Maasboulevard Venlo
Het nieuwste winkelgebied in Venlo en direct gelegen aan de Maas. De boulevard is omringd door winkels en horeca. Vanaf de vele terrasjes heeft u prachtig zicht op de Maas en de Maasbrug.

Tip 7: Limburgs Museum
Wilt u een cultureel tintje toevoegen aan uw route? Breng dan een bezoekje aan Limburgs Museum. Bijna aan het eind van de route ligt het Museum vol cultuurhistorie. Bekijk de website voor actuele informatie en tentoonstellingen.

Tip 8: Stations
Zowel het begin- als eindpunt van Greenport Bikeway kenmerkt zich door stations. Station Venlo en Station Horst-Sevenum. Vanuit beide stations heeft u de mogelijkheid verder te reizen via trein of bus.

website8.jpg < Terug naar actueel
Proclaimer