prev prev

32 procent meer fietsers via Greenport Bikeway

website5.jpg

Begin december vroegen we u deel te nemen aan een onderzoek ten behoeve van Greenport Bikeway. Hier is enthousiast op gereageerd. In totaal hebben 146 mensen deelgenomen aan het onderzoek, waarbij 44 procent afkomstig uit Horst-Sevenum en directe omstreken en 56 procent uit Venlo.

Het onderzoek is inmiddels gereed en de resultaten zijn gepresenteerd. Een kleine greep uit de resultaten:

  • Voor bijna 70% van de respondenten is de route naar het werk per fiets sneller dan via het Openbaar Vervoer.
  • 42% van de respondenten gaat altijd met de fiets naar het werk
  • Ten opzicht van een alternatieve fietsroute scoort de snelfietsroute in reistijd erg goed: voor 66% is de snelfietsroute veel of iets sneller dan een alternatieve fietsroute
  • 32 % van de respondenten is een nieuwe gebruiker op de route sinds deze gereed is
  • Voor 71% van de respondenten staat vast dat zij zo vaak mogelijk naar hun werk fietsen en 20% probeert het nu soms en zal het waarschijnlijk blijven doen.
  • Waarom vaker gefietst wordt: het besef dat lichaamsbeweging het belangrijkste motief is, gevolgd door de verbeteringen op de route en het hebben van een nieuwe baan.

Aandachtspunten voortkomend uit het onderzoek zijn de bewegwijzering alsmede de twee nog te verbeteren routedelen (Eindhovenseweg/Grubbenvorsterweg). Gemeente Venlo wacht nog op de landelijke richtlijnen voor het bewegwijzeren van de route. Het stuk aan de Eindhovenseweg wordt verbeterd zodra gestart wordt met de aanleg van de ongelijkvloerse kruising begin 2017. Voor het stuk aan de Grubbenvorsterweg dient nog land te worden aangekocht. Houdt onze website in de gaten voor deze ontwikkelingen.

< Terug naar actueel
Proclaimer