prev prev

Energiezuinige verlichting langs Greenport Bikeway

IMG_5824_verlichting_small.jpg

Greenport Bikeway is voorzien van energiezuinige straatverlichting. Door de speciale natuurwaarden van het gebied waar de snelfietsroute doorheen loopt, is gezocht naar het gebruik van bijzondere materialen voor dit project. Een van de eisen was ook dat bestaande vleermuispopulaties zo min mogelijk gestoord mogen worden door de verlichting. Door gebruik te maken van slim energiemanagement wordt de openbare verlichting zo optimaal mogelijk ingeregeld.

Leverancier Innolumis Public Lighting uit Amersfoort levert de speciale houten, duurzame lichtmasten in combinatie met vleermuisvriendelijke, amberkleurige LED-verlichting.  

Ook op andere manieren is Venlo bezig met verantwoord energiegebruik. De gemeente is afgelopen jaar gestart met een grootschalige vervanging van de openbare verlichting. Met de overgang naar LED-verlichting wordt 43 procent energie bespaard. Wethouder Henk Brauer (Openbare Werken): “Openbare verlichting is een grote verbruiker van elektriciteit. Met de aanpak hiervan besparen we niet alleen geld en energie, maar we verbeteren ook de kwaliteit van de verlichting en de veiligheid op straat.”  

Greenport Bikeway wordt gefinancierd door de betrokken gemeenten Horst aan de Maas en Venlo, de provincie Limburg en DCGV  (Development Company Greenport Venlo). 

Bekijk hieronder de foto impressie:

  • IMG_5814_verlichting_small.jpg
  • IMG_5820_verlichting_small.jpg
  • IMG_5824_verlichting_small.jpg
  • IMG_5850_verlichting_small.jpg
< Terug naar actueel
Proclaimer