prev prev

Noordelijke tak Greenport Bikeway gereed!

foto 2.JPG

Ruim twee maanden nadat de eerste schop in de grond is gegaan, is de Noordelijke tak van Greenport Bikeway gereed. Dit deel van de route loopt via de Venrayseweg, Sevenumseweg en deels over de Grubbenvorsterweg in de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas. Om te vieren dat het eerste deel van de route is afgerond, is Tweede Pinksterdag aan de fietsers op dit stuk van het tracé een appel als gezonde verrassing uitgedeeld.

Greenport Bikeway
In april is gestart met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van Greenport Bikeway, een snelfietsroute die loopt van Venlo tot Horst-Sevenum. Doel van de Greenport Bikeway is automobilisten met een woon-werkafstand van zo’n vijftien kilometer te verleiden vaker met de fiets naar het werk te gaan.

De route start bij station Venlo en gaat van daaruit naar station Blerick om zich vervolgens te splitsen in een zuidwestelijke tak en een noordoostelijke tak. Beide routes gaan door en om de Tradeports richting station Horst-Sevenum. Het zuidelijke deel van de route is circa twaalf kilometer lang. Het noordelijke deel van de route is ongeveer vijftien kilometer.

Werkzaamheden
Op dit moment worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Eindhovenseweg, Voltastraat, Heijerhoevenweg en parallel aan de spoorlijn ter hoogte van de N295. De zuidelijke tak(hoofdroute) is naar verwachting eind 2014 gereed!

Appelactie Noordelijke deel Greenport Bikeway - 2e pinksterdag:

Bekijk hieronder de foto impressie:

  • foto 1.JPG
  • foto 2.JPG
  • foto 3.JPG
  • foto 4.JPG
  • foto 5.jpg
  • foto 6.jpg
< Terug naar actueel
Proclaimer