prev prev

Greenport Bikeway officieel van start

GPBW_Twitter_256x256_01.jpg

Het project Greenport Bikeway is vandaag officieel van start gegaan. Wethouder Driessen van Gemeente Horst aan de Maas, Wethouder Teeuwen van Gemeente Venlo en Tom Mineur van Development Company Greenport Venlo (DCGV) gaven vandaag het officiële startsein voor de aanleg van de snelfietsroute tussen Venlo en Horst-Sevenum. Te midden van het toekomstige tracé tussen Venlo en Horst-Sevenum onthulden zij gezamenlijk het eerste verkeersbord en plantten zij de eerste fruitbomen van het plukbos.

Greenport Bikeway
Greenport Bikeway is een snelfietsroute van Venlo tot Horst-Sevenum, met als doel automobilisten met woon-werkafstand van maximaal 15 km te verleiden vaker met de fiets naar het werk te gaan. De ontwikkelingen binnen Greenport Venlo zorgen de komende jaren naar verwachting voor een sterke groei van het aantal arbeidsplaatsen. Greenport Bikeway maakt het voor mensen aantrekkelijk per fiets naar het werk te gaan. De snelfietsroute verbetert de regionale en lokale bereikbaarheid tussen Venlo en Horst-Sevenum.

De route
Greenport Bikeway verbindt de treinstations Venlo, Blerick en Horst-Sevenum. De snelfietsroute is zodanig ingericht dat regionale voorzieningen direct te bereiken zijn en aansluiten op het huidige regionale fietsnetwerk. De route start bij station Venlo en gaat van daaruit naar station Blerick. Na station Blerick splitst de route zich in een zuidwestelijke tak en een noordoostelijke tak. Beide routes gaan door en om de Tradeports richting station Horst-Sevenum. Het zuidelijke deel van de route is circa 12 kilometer lang. Het noordelijke deel van de route is ongeveer 15 kilometer. Naar verwachting is Greenport Bikeway eind 2014 gereed voor gebruik.

Plukbos
Met de aanleg van Greenport Bikeway wordt niet alleen een fietspad aangelegd, maar eveneens een belangrijk onderdeel vormt de aanleg van nieuwe natuur. Tijdens de kick off zijn de eerste fruitbomen voor het plukbos reeds geplant, waardoor fietsers van de toekomstige Greenport Bikeway straks een gezonde tussenstop kunnen maken. De aanleg van het plukbos past binnen de Cradle2Cradle (C2C) visie van Greenport Venlo, waarbij men de huidige landschapsstructuur gebruikt als leidende factor en waar bovendien 600 hectare nieuwe natuur en landschap wordt gerealiseerd.

Social Media
Voor meer informatie over Greenport Bikeway, bekijk deze website of volg ons via Facebook en Twitter. Op social media trappen we bovendien direct af met een leuke winactie. 

< Terug naar actueel
Proclaimer